ICECREAMTIGER

Bobmo

Kategori: Allmänt

 
Bobmo är en ung DJ som flyttade till Paris från Bordeaux (som till och med sägs vara hippare än Paris) för några år sedan. Han spelar för skivbolaget Institubes och han kör allt som är ghetto: ghetto house, ghetto tech, club med electroattityd.
Jag är fortfarande, trots att jag har letat, inte helt säker på hur gammal han är. I intervjuer kan man läsa att han är allt från 14 till 22 år men jag tror att han precis fyllde 20 år. Han är i alla fall väldigt ung för att ha hunnit spela på eftertraktade ställen som gigantiska nederländska ravepartyn och ända ner till små australienska klubbar.
Han gick aldrig någon musiklinje i skolan men han hade en kortlivad rapkarriär. Han gjorde musiken från sitt playstation och skrev konstiga texter om mord och sorg.
I Bordeaux började han hänga med rätt folk, gå på rätt klubbar och lyssna på rätt radiokanal och det var så han kom i kontakt med Detroit techno, Miami bass, electro och framför allt Chicago house. Han köpte en dator, laddade ner all musik han kom över från de legendariska skivbolagen Dancemania och Trax. Det hela ledde till att han bara 17 år gammal släppte sin första EP 'Let's Go Bobmo!'. 
Hans musik började spelas av kända DJ's som t.ex. MSTRKRFT och Justice. På EP:n finns den sjukt bra låten 'To the Bobmobile'. Den 19 Januari släppte han sin senaste EP 'Falling From The Crescent Moon'.